Speciális ajánlataink

0 Ismertető(k)
2 500 Ft‎ 3 000 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 200 Ft‎ 2 550 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 550 Ft‎ 2 920 Ft‎
0 Ismertető(k)
290 Ft‎
0 Ismertető(k)
3 150 Ft‎ 3 650 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 750 Ft‎
0 Ismertető(k)
3 250 Ft‎ 3 750 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 050 Ft‎ 2 350 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 550 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 460 Ft‎ 2 860 Ft‎
0 Ismertető(k)
3 300 Ft‎ 3 800 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 750 Ft‎

Thai kesudiós csirke rizzsel

Oct 16, 2016
Thai kesudiós csirke rizzsel

HOZZÁVALÓK

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkét megmossuk, felkockázzuk, majd leöntjük a szójaszósszal (ha fontos a látvány, a sötéttel jobban néz ki az étel), 1 evőkanál étolajjal, és hozzáreszeljük a gyömbért. Félretesszük egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

2. A zöldségeket feldaraboljuk (kb. 4-5 maréknyi legyen). Egy wokban kicsi olajjal megpirítjuk a csirkét. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.

3. A mogyoróvajat és a curry pasztát összeolvasztjuk a serpenyőben (vigyázat, hamar megég, ha nagy a serpenyő, hozzá lehet tenni egy kis kókusztejet). Ha egynemű, hozzáöntjük a kókusztejet. A pirított csirkét meg a zöldséget visszatesszük bele, és hozzátesszük a kesudiót. Kb. 15 percig lefedve lassú tűzön főzzük. Akkor jó, ha a zöldség ropogós marad, a csirke pedig puha lesz. Főtt rizzsel tálaljuk.

MEGJEGYZÉS

Csípős lesz a curry paszta miatt, ennek mennyisége csökkenthető, ha enyhébb ízt szeretnénk.

A fenti mennyiség kb. 4 normál adag, ha nagyétkűek is vannak, a mennyiséget is növelni kell. 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/thai-csirke-rizzsel.recept