Speciális ajánlataink

0 Ismertető(k)
2 750 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 750 Ft‎
0 Ismertető(k)
3 250 Ft‎ 3 750 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 460 Ft‎ 2 860 Ft‎
0 Ismertető(k)
3 300 Ft‎ 3 800 Ft‎
0 Ismertető(k)
290 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 550 Ft‎
0 Ismertető(k)
3 150 Ft‎ 3 650 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 550 Ft‎ 2 920 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 050 Ft‎ 2 350 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 500 Ft‎ 3 000 Ft‎
0 Ismertető(k)
2 200 Ft‎ 2 550 Ft‎

Zöld currys hal

Oct 16, 2016
Zöld currys hal

HOZZÁVALÓK:

    • 50 dkg fehér halfilé (3cm-es darabokra vágva)
    • 2 teáskanál földimogyoró- vagy olívaolaj
    • 1-2 evőkanál zöld curry paszta
    • 400 ml kókusztej(Suree, Aroy-D)
    • 1 evőkanál friss citromlé
    • 1 evőkanál barna cukor
    • 1 evőkanál halszósz
    • 20 dkg zöld paradicsom (cikkekre vágva)
    • néhány szem zöld olajbogyó
    • 1 hosszú friss piros chili fele (kimagozva, vékonyra szeletelve)
    • 1 marék friss thai bazsalikom (ha nem kapunk, akkor sima bazsalikom is jó)
    • párolt jázmin rizs

ELKÉSZÍTÉS:

Egy wokot vagy nagy teflon serpenyőt felmelegítünk (közepesen). Beletesszük az olajat, és addig hevítjük, amíg kis buborékok nem képződnek. Ekkor beletesszük a curry pasztát és további 1 percig főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük. 

Beleöntjük a kókusztejet, mérsékeljük az edény alatt a lángot és közepes hőfokon pároljuk 2-3 percig, amíg a keverék kicsit besűrűsödik.

Hozzáadjuk a húslevest, a citromlét, a cukrot és a halszószt, ismét nagyobb fokozatra kapcsolunk az edény alatt és felforraljuk, majd megint közepesre csökkentjük a hőfokot.

Beletesszük a halat, az olajbogyót, a paradicsomot, ízlés szerint a chilit és a bazsalikom felét és 5 percig főzzük (amíg a hal megfő).

A currys halat edényekbe szedjük és főtt jázmin rizzsel tálaljuk.

Forrás: http://www.recepttar.hu/recept/zold-currys-hal-32524